Ετικέτες

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

ΠΑΙΔΙΚΗ HELMEPA

 ΠΑΙΔΙΚΗ HELMEPA

Φέτος, συμμετέχουμε στο πρόγραμμα της Παιδικής Helmepa με τίτλο «Μην ψαρώνεις! Μπορούμε να σώσουμε τις θάλασσες!» το οποίο προσκαλεί τους μαθητές ηλικίας 5-12 ετών, μέσω των εκπαιδευτικών τους, να πραγματοποιήσουν μια «βουτιά» στον απέραντο ωκεανό για να γνωρίσουν καλύτερα αυτόν και τα πλάσματα του, να συνειδητοποιήσουν το σημαντικό ρόλο τους στη διατήρηση της ζωής και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν από την ανθρώπινη αμέλεια και αδιαφορία.

Σκοπός του Προγράμματος είναι να συμβάλλει, μέσω της ενημέρωσης και της δραστηριοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας στην προστασία του θαλάσσιου κόσμου που αποτελεί το βασικό θέμα του «Στόχου 14: Ζωή κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας», των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Η Παιδική Helmepa μέσα από την ιστοσελίδα της, https://helmepajunior.wordpress.com , μας προσφέρει πρόσβαση σε πληροφορίες, εικόνες, αφίσες, δραστηριότητες, πειράματα και άφθονο, χρήσιμο υλικό που μπορούν να βρουν εφαρμογή στην τάξη και να βοηθήσουν στο έργο των εκπαιδευτικών.

 Επίσης, συμμετέχουμε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα για τη σχολική χρονιά 2024-2025: «"Μην ψαρώνεις! Μπορούμε να σώσουμε τις θάλασσες!»!» Ορίστε, οι προτάσεις μας!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πασχαλινοί κώδικες !