Ετικέτες

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα

 Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα - Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία  που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο. 

Το σχολείο μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα για 2η χρονιά με μια σειρά δράσεων έως τις 21 Οκτωβρίου 2022.

Δραστηριότητες προγραμματισμού μπορούν να γίνουν είτε με εξοπλισμό ρομποτικής είτε χωρίς. Έχουμε εντάξει τις δραστηριότητες προγραμματισμού και ρομποτικής σε όλες τις θεματικές ενότητες καθώς έχουμε διαπιστώσει πως τα παιδιά αναπτύσσουν ποικίλες δεξιότητες όπως η συνεργασία και η δημιουργικότητα. Παράλληλα η κωδικοποίηση βασίζεται σε πολλές έννοιες πρώιμων μαθηματικών και γραμματισμού.

Γνωρίσαμε τη μελισσούλα Beebot το ρομποτάκι, μάθαμε να την προγραμματίζουμε προκειμένου να διανύει τις διαδρομές που εμείς ορίζουμε, να κωδικοποιούμε κάθε της βήμα και να δημιουργούμε κώδικες. Μάθαμε όμως και την αντίστροφη διαδικασία με την οποία σπάμε κώδικες που δημιούργησαν άλλοι για εμάς. Φέτος πολλά σχολεία, όπως και το δικό μας, συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα, που γιορτάζει τα δέκατα γενέθλιά της. Happy Birthday Code Week






Εδώ ανεβάσαμε το δικό μας κώδικα και βρήκαμε  κώδικες των φίλων μας από όλη την Ελλάδα..

Είδαμε πόσοι πολλοί φίλοι μας από άλλα σχολεία είχαν ετοιμάσει δώρα, άλλα κρυφά και αλλά φανερά. Διαλέξαμε από το διαδίκτυο μια ανάρτηση που θα θέλαμε να παρατηρήσουμε καλύτερα.




 και κατόπιν βρήκαμε στο χάρτη που βρίσκονται αυτά τα σχολεία .
 


Αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το νομό Ιωαννίνων και το νομό Ηλείας. Χωριστήκαμε σε ζευγάρια, ο ένας διάβαζε τον κώδικα και ο άλλος προγραμμάτιζε το Bee bot.





Η Beebot έχει μπει για τα καλά στη σχολική μας ζωή και θα μας συντροφεύει με κάθε ευκαιρία!!!

Συγχαρήτήρια παιδιά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλή Ανάσταση!

Αγάπη και φως! Μέσα μας και γύρω μας! Καλή Ανάσταση σε όλους!♥️✨